Lutrelef 3,2mg

Bij vrouwen wordt Lutrelef gebruikt bij de behandeling van onvruchtbaarheid ten gevolge van een tekort aan het lichaamseigen GnRH (gonadoreline).
Bij mannen kan Lutrelef worden gebruikt bij de behandeling van onvruchtbaarheid of vertraagde puberteit ten gevolge van een tekort aan lichaamseigen GnRH.

Lutrelef® kan ouderparen helpen een kinderwens te vervullen als de vrouw vanwege een stoornis in de hormoonhuishouding niet of nauwelijks een menstruatiecyclus heeft. Dat gebeurt door een pompsysteem (Lutrepulse®) met daarin Lutrelef®, een hormoon dat overeenkomt met GnRH dat normaal door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Bij dit Lutrepulse-pompje hoort een zogenaamde “Manager”. Met de “Manager” wordt de pod/het mini-pompje draadloos aangestuurd. Het medicijn (Lutrelef®) in de pomp wordt via regelmatige pulsjes toegediend via een klein slangetje in het onderhuids vetweefsel. Lutrepulse geeft om de 90 of 120 minuten (afhankelijk van de instelling) een beetje GnRH-hormoon af, zodat de normale cyclus van de vrouw weer op gang komt. Bij mannen is het interval meestal 120 min. Door het GnRH worden FSH en LH
geproduceerd die aanzetten tot het hormoon testosteron en de zaadproductie.